Pijnloos gaatjes in je oren bij Maes On Time

Clean & veilig

Wil je graag gaatjes in je oren? Dan zit je goed bij Maes On Time. Wij werken met oorbellen en instrumenten van het kwaliteitsmerk Studex. Met het toestel System 75™ maken we veilig, steriel en pijnloos gaatjes in jouw oren. Dit gesofisticeerde systeem ‘schiet’ geen gaatjes, maar ‘zet’ ze. Geen knal dus, en geen weefselbeschadiging. De stift die door het oor gaat is ook dunner. Zo genezen de gaatjes sneller. Het systeem is bovendien veel preciezer dan andere.

Kinderen

Zeker bij kinderen prikken we de oorbelletjes altijd met 2 personen, tegelijkertijd in beide oortjes. Op enkele tellen is alles gebeurd. Je kan gaatjes laten prikken vanaf 3 jaar.

Onze collectie inschietoorbellen

We bieden je een ruime keuze aan toffe inschietoorbellen van het merk Studex:

 • Staal: alle klassiekers, van het eenvoudige bolletje tot kleurige steentjes en Zirkonia.
 • Titanium: een waaier aan modellen, van een bolletje of een steentje tot een ringetje.
 • Goud: meer dan 24 modellen in 14- of 18 karaat goud. In deze collectie zijn zelfs ringetjes leverbaar die volledig gesloten zijn.
 • Kindercollectie: schattige figuurtjes, van lieveheersbeestjes tot bloemetjes
 • Mannencollectie in chirurgisch staal of 14 en 18 karaat goud. 

System 75™

Met andere systemen om gaatjes in de oren te maken wordt eerst gericht en dan geschoten. Heeft de juwelier geen scherp oog of beweeg je? Dan loop je het risico dat het gaatje fout zit. System 75™ maakt daar komaf mee. De juwelier zet eenvoudig de stift tegen het juiste punt en zet dan pijnloos, zonder knal, de oorbel. Ideaal voor kinderen! De oorbel is zichtbaar tijdens het maken van het gaatje, en zo kan je heel precies positioneren.

De cartridge is ontworpen om de sluiting automatisch op een optimale afstand op de steker te zetten. Zo is er voldoende ruimte tussen oorbel en huid aan de voor- en achterzijde van het oor. Deze ruimte is essentieel voor de reiniging en genezing van je oor.

Je oren verzorgen na het prikken van de gaatjes

 1. De oorbelletjes mogen niet te strak rond het oor aansluiten. Is dit wel het geval, los dan het slotje een beetje totdat je een klik hoort.
 2. Draai dagelijks aan de oorbellen.
 3. Reinig en ontsmet geregeld zowel voor- als achterkant, bijvoorbeeld met een wattenstaafje met Studex Oor Antisept of ontsmettingsalcohol.
 4. Wanneer je je haar wast, zorg er dan voor dat er geen shampooresten achterblijven. Dit kan infecties veroorzaken. Ook haar of haarproducten kunnen het genezingsproces hinderen.
 5. Hou de oorbelletjes gedurende 4 tot 6 weken voortdurend in.
 6. Blijf gedurende de eerste 6 maanden nooit langer dan 24 uur zonder oorbelletje. De gaatjes zouden nog kunnen toegroeien.
 7. Toch moet je na 3 à 4 weken de oorbelletjes eventjes uitdoen om het staafje grondig te ontsmetten. Steek het oorbelletje daarna onmiddellijk terug in.

Let op! Roodheid, zwelling of pijn zijn niet normaal na het prikken van oorbelletjes. Heb je daar wel last van, kijk dan of de oorbellen niet te strak zitten. Als dit niet het geval is, contacteer je best je arts. Misschien heb je een allergische reactie.

debug